Connect with us

Travtips

De stora travmästerskapen

Published

on

Internationella storlopp
I USA körs varje år i början av augusti Hambletonian Stakes, ett lopp för treåriga hästar som räknas som världens största treåringslopp i världen vid sidan av de svenska och franska kriterieloppen.

I Frankrike körs varje år i slutet av januari Prix d’Amérique, ett lopp för äldre hästar. Loppet körs på Vincennesbanan utanför Paris över distansen 2 700 m och räknas som världens största långdistanslopp. Genom åren har flera svenska hästar vunnit loppet, bland annat Queen L med Stig H Johansson, Ina Scot med Helen A Johansson, Gigant Neo med Dominiek Locqueneux (tränad av Stefan Melander) och Maharajah med Örjan Kihlström.

Nordiska mästerskap
Nordiskt mästerskap för kallblod har ordnats sedan 1978, för nordiska kallblodsraser. Fram till 1997 ordnades mästerskapet turvis i Finland, Norge och Sverige. År 1998 och 1999 avgjordes mästerskapet i tävlingar i alla tre länder. Efter några års paus har mästerskapet sedan 2006 ordnats på travbanan i Skogsbacka (finska: Metsämäki) i Åbo.

Svenska storlopp
De största travloppen i Sverige anses vara de årliga Elitloppet, Olympiatravet, Hugo Åbergs Memorial och Sundsvall Open Trot. Dessutom körs varje säsong olika ”årgångslopp”, lopp för hästar som är 3 eller 4 år gamla; där kan nämnas Kriteriet, Derbyt, E3-loppen, Breeders’ Crown, Drottning Silvias Pokal, Konung Gustaf V:s Pokal och Sprintermästaren.

Även kallblod tävlar i Sverige, på både V65 och V75, i särskilda lopp för kallblod. Där har senaste årens stora dominanter varit Järvsöfaks, Hallsta Lotus och Månprinsen A.M.

Källa: Wikipedia

Continue Reading

Travtips

Situationen är underlig – för höga krav på spelarna

Published

on

Tystade tvivlarna High on Peppers spelprocent på V75 sjönk som en sten och efter att ha varit en bit över 50 % hela veckan slutade han som andrahandsfavorit bakom Gamin Jaba. Men både hästen och Jorma Kontio var bestämda med att man skulle tysta tvivlarna
Läs mer här

Continue Reading

Travtips

Han är hästen att slå i Åbys storlopp

Published

on

V75-1 Det finns en stark trio med bra lägen. Jag tänker på 2 Jerka Sting, 4 Xanthis Hilton och 5 Moses Boko som var tapper vid andraplatsen mot Winterburn. På läget är det ändå fördel för Jerka Sting. 8 Crown Wise As och 12 Rossi Garline har båda visat stigande
Läs mer här

Continue Reading

Travtips

Talangens besvikelse: ”Det gick inte skitbra”

Published

on

Hon är en av travsportens nytända stjärnor. Emilia Leo trivs bäst bland sina hästar på gården några hundra meter från Rommes travbana utanför Borlänge i Dalarna. Här finns 24 hästar och en ung begåvad tränare som trivs med livet. Våren är äntligen här.
Läs mer här

Continue Reading

Trending